Hozzávalók

50 dkg finomliszt
½ dl tej
½ tk kristálycukor
3 kanál tejföl
20 dkg trappista sajt
25 dkg tehéntúró
2 darab tojás
25 g élesztő
10 dkg margarin
3 tk világos sör

Leírás

Egy jó mély tálba beletesszük a lisztet, és összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután langyos tejben jól elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, amíg felfut. Addig hozzáadjuk a túrót a masszához, és jól összedolgozzuk. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a masszához, és ezt is jól átdolgozzuk. Ezután mehet bele a tejföl, majd a tojássárgája és a só. Ha egy kicsit ragadósabb a tészta, nem baj, majd a felületet lisztezzük, és nem fog odatapadni! Ha megvagyunk, elég egy fél órát keleszteni, letakarva. Amíg kel, bemelegítjük a sütőt, és lereszeljük a sajtot. A tészta szépen feldagad, legalább a duplájára. Először ki kell nyújtani, jó vékonyra, ha sikerül téglalap alakúra. Beleszórjuk a reszelt sajt kb. egyharmadát, és először félbe, majd ismét félbe hajtjuk. Ezután ismét kinyújtjuk, sajt, hajtogat... ezt háromszor kell megismételni. Arra figyeljünk, hogy maradjon egy kis sajt, a tetejét megszórni! Az utolsó hajtogatás után, kb. 2 ujj magasra hagyjuk, a nyújtásnál. Kiszaggatjuk, megszórjuk a sajttal, és mehet a kb. 200 fokos sütőbe. Nem kell sok neki, mikor megpirult a sajt, akkor jó is, nem kell félni, ha kicsit sápadtnak tűnik, átsül, de mindenki ízlése szerint süsse.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4