Receptek Desszertek Sütést igénylő Sajtos túrós pogácsa

Hozzávalók

½ kg finomliszt
1 kk kristálycukor
1 pohár tejföl
25 dkg trappista sajt
2 darab tojás
35 dkg margarin
5 dkg élesztő
25 dkg tehéntúró

Leírás

A tejben, csipet cukorral felfuttatom az élesztőt. A tojássárgákat a sóval, tejföllel, túróval és a margarinnal simára keverem, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt és a lisztet, ezután összegyúrom. Elég lágy tésztát kapok, ez a jó, így kell hagyni (de ha nagyon ragadna, akkor pici lisztet lehet hozzáadni, de a tészta jó lágy maradjon továbbra is). Kb. fél órát kelesztem. Ha megkelt, akkor lisztezett felületen (hogy ne ragadjon le) kinyújtom, megszórom a reszelt sajt felével és feltekerem, mint a bejglit. Ezután ismét kinyújtom, kb. 2 cm vastagra, kiszaggatom pogácsaszaggatóval (vagy pohárral, esetleg valamilyen formával) és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe teszem (vagy enyhén kivajazom/lisztezem a tepsit). Tojássárgájával lekenem a tetejét, megszórom reszelt sajttal és előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben, kb. 15-20 percig sütöm (de persze ez sütőfüggő, és sima sütőben is lehet).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4