Receptek Főételek Húsos ételek Sajtos-tejszínes pulykamell almával

Hozzávalók

15 dkg finomliszt
5 dkg vaj
5 darab alma
40 dkg trappista sajt
5 dl főzőtejszín
1 kg pulykamell

Leírás

A pulykamellet előkészítjük, felszeleteljünk, kicsit kiklopfoljuk. A sajtokat lereszeljük. Egy nagyobb tepsit a zsiradékkal kikenjünk. A sütőt előmelegítjük. A felszeletelt csirkemellet besózzunk, majd kevés lisztben megforgatjuk, és a vajjal kikent tepsibe fektetjük őket. Az így lerakott húst, megszórjuk a kockára vágott almával és a lereszelt sajttal, hogy mindenhol befedje. Leöntjük a tejszínnel, majd közepes hőfokon, 40-50 perc alatt, ropogósra sütjük. Mennyiségtől függően, a pulykamell hamar megpuhul. Ha a sajt már ropogósra sült, a csirkét meg szoktam bökni egy villával, hogy megpuhult-e. Ajánlott köretek: rizs, burgonyapüré. Saláta: kukorica saláta.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4