Receptek Főételek Húsos ételek Sajtos-tejfölös rakott hús

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
6 darab tojás
1.1 l tej (ebből 1 dl, az áztatáshoz)
5 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
1 csipet őrölt fekete bors
1 kg csirkemell
5 dkg margarin
1 csipet szárított oregánó
5 gerezd fokhagyma
1 kanál Piros arany

Leírás

A megmosott, filézett csirkemellet egy északára, fokhagymás tejbe áztatjuk. Másnap szeletekre vágjuk, megklopfoljuk, besózzuk, fűszerezzük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tejfölt összekeverjük a tojással, belenyomunk egy kis Piros aranyat, oregánót, borsot, sót, majd a tejfölt a hússzeletekre kenjük. Kb. 5 dkg margarint a hússzeletekre kockázunk, majd vastagon megszórjuk az összes húst, reszelt sajttal. Fóliával letakarjuk és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 1 óra alatt, pirosra sütjük. (A sütési idő vége előtt kb. 10 perccel, le kell venni a fóliát a húsról, így elpárolog a felesleges lé, a sajt pedig megpirul.) Az elkészült húst, friss petrezselyemmel megszórva, sáfrányos rizzsel és zöldsalátával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4