Receptek Főételek Húsos ételek Sajtos sertéskaraj

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dkg gouda sajt (emmentáli vagy gouda)
1 kanál vaj (olvasztott)
1 csipet őrölt fekete bors
½ tk őrölt pirospaprika (édes­nemes)
4 szelet sertéskaraj

Leírás

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A húst megmossuk, sóval-borssal ízesítjük. (Kevés sót használjunk, mert maga a sajt is sós!) Az olvasztott vajat egy lábosban felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát szép színűre sütjük benne. A szeleteket kivesszük, majd egy tűzálló edénybe egymás mellé fektetjük. A lereszelt sajtot eloszlatjuk a húsokon. Egyenletesen megszórjuk pirospaprikával, és vékony vajszeleteket teszünk rájuk. A forró sütőben kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. Burgonyával és vegyes salátával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4