Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, földaraboljuk. Egy hőálló tálat bedörzsölünk fokhagymával és alaposan kikenünk vajjal. A tejfölt megsózzuk, megborsozzuk. (Legjobb megkóstolni. Akkor jó, ha erőteljesen kiérződik a só íze, alaposan meg kell sózni.) Belekeverjük a finomra reszelt fokhagymagerezdet és a tejet. A sajtot lereszeljük. A kivajazott tál aljába egy réteg krumplit rakunk, meglocsoljuk a tejfölös öntettel, aztán beborítjuk sajttal. Erre megint egy réteg krumpli jön, aztán a tejfölös öntet, aztán sajt addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az étel tetejére tejföl kerüljön, amire rámorzsoljuk a vajat. Az öntetet úgy kell elosztani, hogy mindenhol befedje a krumplit. Az ételt 30-40 percre, 180 fokos sütőbe tesszük. A kész sajtos krumplit salátával, vagy savanyúsággal tálaljuk. Köretnek is kiváló.