Hozzávalók

2 kk tengeri só
75 dkg finomliszt
3 kanál tejföl
15 dkg trappista sajt
2 darab tojás
25 dkg margarin
3 dkg élesztő (langyos, cukros tejben felfuttatva)

Leírás

Az alapanyagokat jól összegyúrjuk, majd kelesztjük. 20 perc múlva, téglalap alakúra nyújtjuk, vékonyan megkenjük 1 kanál tejföllel. Félbehajtjuk, majd megint félbe. 20 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk, 1 kanál tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, megint félbe, aztán megint félbehajtjuk. 20 percig megint pihentetjük, majd kinyújtjuk, 2 cm vastagságúra és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük tojással és sajttal megszórjuk. Forró sütőben, aranybarnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4