Receptek Előételek Hideg előételek Sajtos pogácsa borral

Hozzávalók

2 darab tojás
1 kg finomliszt
4 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
50 dkg vaj
dkg élesztő
1 dl száraz fehérbor
1 kk szárított rozmaring

Leírás

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a sót, pici tejjel az élesztőt, tojást, sajtot, tejfölt és a bort. Összegyúrjuk (ne legyen kemény), majd kelesztjük 20 percig. Elnyújtjuk, félujjnyi vastagra. Elöl-hátul felhajtjuk és újból elnyújtjuk, 20 perc múlva. A 20 perc elteltével, ujjnyira megnyújtjuk, megvagdaljuk a tetejét, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk és megkenjük tojással. Ízlés szerint sajtot, rozmaringot is lehet a tetejére szórni. Előmelegített sütőbe (forró legyen!) tesszük és kisütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4