Hozzávalók

1 tk tengeri só
50 dkg finomliszt
1 doboz tejföl (20%-os)
15 dkg trappista sajt
1 darab tojás
25 dkg margarin
4 dkg élesztő

Leírás

Minden alapanyag szoba hőmérsékletű legyen. Ezt a pogácsát nem lehet elrontani, olyan egyszerű és finom. A lisztet és a Ráma-t elmorzsoljuk. Összegyúrunk egy tálban 1 tojás sárgáját, 1 kis doboz 20%-os tejfölt, 1 teáskanál sót, 15 dkg reszelt sajtot, 4 dkg élesztőt, 1 kockacukrot, pici, langyos tejjel elkeverve és felfuttatva. Ragadni fog, de kb. 3 órát kell letakarva pihentetni és ezalatt megkel. Lisztezett deszkára borítjuk, tetejét is lisztezhetjük, majd 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, ne érjenek össze. Tetejüket tojássárgájával megkenjük és kb. 8-10 dkg reszelt sajttal megszórjuk. A sütőt előmelegítjük, kb. 20 percig, 200-250 fokosra. A sütő közepére helyezzük a tepsit és alsó-felső sütő állásban, szép pirosasra megsütjük. A pogácsát mindig forró sütőben kell sütni, mert sok benne a zsiradék. Jó étvágyat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4