Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Minden alapanyag szoba hőmérsékletű legyen. Ezt a pogácsát nem lehet elrontani, olyan egyszerű és finom. A lisztet és a Ráma-t elmorzsoljuk. Összegyúrunk egy tálban 1 tojás sárgáját, 1 kis doboz 20%-os tejfölt, 1 teáskanál sót, 15 dkg reszelt sajtot, 4 dkg élesztőt, 1 kockacukrot, pici, langyos tejjel elkeverve és felfuttatva. Ragadni fog, de kb. 3 órát kell letakarva pihentetni és ezalatt megkel. Lisztezett deszkára borítjuk, tetejét is lisztezhetjük, majd 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, ne érjenek össze. Tetejüket tojássárgájával megkenjük és kb. 8-10 dkg reszelt sajttal megszórjuk. A sütőt előmelegítjük, kb. 20 percig, 200-250 fokosra. A sütő közepére helyezzük a tepsit és alsó-felső sütő állásban, szép pirosasra megsütjük. A pogácsát mindig forró sütőben kell sütni, mert sok benne a zsiradék. Jó étvágyat!