Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
Az élesztőt kevés, langyos, cukros tejben megkelesztjük. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, ...
Az élesztőt kevés, langyos, cukros tejben megkelesztjük. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, a megkelt élesztőt és a paprikát, majd jól összekeverjük. Az átszitált lisztet és a meleg (30 °C-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és favillával elkezdjük a tészta kidolgozását. Amikor már nehezen kezelhető a tészta, kézzel folytatjuk a dagasztást. A tészta állaga közepesen kemény legyen, olyan, hogy közben húzogatni lehessen a tál egyik oldalától a másikig. Alaposan dolgozzuk ki, hogy felülete fényes, sima és hólyagos legyen. Ha ilyen, befejezzük a dagasztást, a tésztát letakarjuk, majd 60-70 percig kelesztjük. Ez idő letelte után, a tésztát a tálból lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, ízlés szerint formázzuk. Ezután kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük. 35-40 percig, meleg helyen tartjuk. Sütés előtt, étolajjal megkenjük, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, közepes erősségű sütőben, 45-50 percig, szép barnára sütjük. A kenyeret köménymaggal, napraforgómaggal ízesíthetjük.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.