Receptek Főételek Húsos ételek Sajtos-húsos burgonyaszeletek

Hozzávalók

20 dkg edámi sajt (olvadós pl.edami)
80 dkg burgonya
1 késhegynyi vaj
2 dl tejszín
1 darab tojás
2 fej vöröshagyma
40 dkg csirkemell

Leírás

A burgonyákat meghámozzuk és fél cm-es szeletekre vágjuk. A hagymát is vékony szeletekre vágjuk. A csirkemellet is vékony szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk. Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk. A hússzeleteket és a burgonyaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd felváltva az edénybe sorakoztatjuk a hozzávalókat. (burgonya-hagyma-hús) A tejszínbe keverjük a tojássárgáját és a fűszereket. Alaposan összekeverjük, majd a hús és burgonyaszeletekre öntjük. Közepes lángon, 35 percig, lefedve sütjük. Ez idő alatt, a sajtot lereszeljük, majd a hús-burgonya szeletekre szórjuk. 15 perc alatt, rápirítjuk a sajtot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4