Receptek Előételek Hideg előételek Sajtos-gombás muffin

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
1 csipet sütőpor
2 kanál extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
10 dkg margarin
2 dl tejföl
20 dkg csiperkegomba
10 dkg trappista sajt
25 dkg finomliszt

Leírás

A sütőformákat kibélelem a muffin-papírokkal. A gombát megpucolom, majd apró szeletekre vágom. A vöröshagymával is így teszek. Egy serpenyőben felhevítek 2 evőkanál olívaolajat. Erre dobom rá a hagymát és a gombát, majd lepirítom. Közben megszórom petrezselyemmel. Ha kész, kihűtöm. Addig megyek tovább. Lássuk a száraz részét a muffinnak: A kétféle lisztet kimérem, egybeöntöm, megfűszerezem sóval, borssal és belekeverem a sütőport is. A sajtot is lereszelem, majd a felét a szárazanyagokhoz keverem. Ezután jön a nedves rész: A puha margarint, robotgép segítségével habosra keverem a tojásokkal, majd mehet bele a tejföl is. Ezután már csak kanállal, vagy fakanállal dolgozom, megy hozzá a szárazanyag, ha kihűlt gomba. A sütőt előmelegítem és a masszát a papírkosárkákba kanalazom. Ezután megszórom a maradék reszelt sajttal a tetejüket és beteszem a sütőbe.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4