Receptek Előételek Hideg előételek Sajtos-burgonyás muffin

Hozzávalók

½ tk tengeri só
1 darab tojás
15 dkg finomliszt
2 dl tej
tk sütőpor
20 dkg tejföl
10 dkg trappista sajt
½ dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
½ tk szódabikarbóna
1 mk szerecsendió (frissen reszelt)
1 csomó metélőhagyma (megmosott, felaprózott)
10 dkg öt-fűszer keverék

Leírás

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin formákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. Egy kisebb tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a szódabikarbónát, a krumplipüré-pelyhet, a reszelt sajtot, a snidlinget, a szerecsendiót, a borsot és a paprikát. Egy nagyobb tálban, simára keverjük a tojást a tejjel, az olajjal és a tejföllel. Kanalanként beledolgozzuk a masszába a lisztes keveréket (a mixer leggyengébb fokozatával dolgozunk). A tésztát a formákba töltjük (2/3-ig), a muffinok tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 15-20 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4