Hozzávalók

1 kevés tengeri só
20 dkg vaj (krém)
2 darab tojás
25 dkg margarin
3 dl tejföl
20 dkg trappista sajt (krém)
50 dkg tönkölybúza liszt

Leírás

Közepesen kemény tésztát gyúrunk, majd minimum 1 órát, hűtőben pihentetjük. Közben kikeverjük a krémet (sajt, vaj). A tésztát 3 mm vastagságra nyújtjuk. Kicsi méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on, kb. 10-15 perc alatt kész. A kis korongokat megtöltjük a krémmel, majd reszelt sajtba forgatjuk. Aki szereti a natúr ízeket és ügyel a maga, valamint családja egészségére, készítheti teljes kiőrlésű lisztekből. Pikánssá tehetjük, ha pl. füstölt sajtot használunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4