Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál kristálycukor
2 fej vöröshagyma
1 dl ecet
2 fej lilahagyma
1 csipet mustármag
2 darab babérlevél
1 csipet metélőhagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 kg tisztított hering

Leírás

A halakat megtisztítjuk, lefejezzük, kibelezzük, majd többször váltott, hideg vízben megmossuk. Lecsurgatjuk, majd lehetőleg műanyag vagy porcelánedénybe, soronként jól lesózva berakjuk. A tálat letakarva, hideg helyen, 4 napig hagyjuk állni, majd a sós levet lecsurgatjuk róla. A megtisztított vöröshagymát nagyon vékony karikára vágjuk és besózva, három órán keresztül, hagyjuk állni. Ezután, annyi ecetes vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. (Kellemesen savanykásnak kell lennie.) Másnap a szikkadt, sós halat, a lecsurgatott ecetes hagymával, soronként, befőttes üvegekbe rakjuk. Ízlés szerint, cukros-ecetes páclevet forralunk. A fűszereket beleszórjuk és 5 percig főzzük. Ezután kihűtjük és ráöntjük a halra. Az üveget nem kell lekötni, elég befedni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4