Receptek Főételek Húsos ételek Rozmaringos sült sertéshús zöldségágyon

Hozzávalók

600 g Tesco csont nélküli sertés karaj
2 kanál olívaolaj
2 kanál méz
3 kanál balzsamecet
1 gerezd fokhagyma
2 tk friss rozmaring (finomra vágva)
1 tk
1 tk őrölt fekete bors
1 szál friss rozmaring (a díszítéshez)
Zöldségek
4 szál sárgarépa
3 fej sárga cékla
3 fej cékla
2 fej vöröshagyma
2 kanál olívaolaj
½ tk
½ tk őrölt fekete bors
1 szál friss rozmaring (a díszítéshez)

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

2

Egy kis tálban keverjük össze alaposan az olívaolajat, a mézet, a balzsamecetet, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, a sót és az őrölt borsot.

3

Itassuk fel a húsról a nedvességet papírtörlő segítségével, majd a fenti keverékkel kenjük meg. Tegyük félre.

4

Közben készítsük elő a zöldségeket. Hámozzuk meg a sárgarépát, a céklákat és a hagymát. Vágjuk fel a sárgarépát vastagabb karikákra, a céklákat és a hagymát pedig nyolcadokra. Tegyük egy tálba, öntsünk rá olívaolajat, szórjuk meg citromhéjjal, végül sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze alaposan.

5

Béleljük ki sütőpapírral a tepsit. Helyezzük a közepére a húst, köré pedig a zöldségeket.

6

Süssük 30-45 percig, vagy amíg a hús át nem sül és a zöldségek meg nem puhulnak. Szeletelés előtt hagyjuk a húst kb. 5 percig pihenni. Díszítsük egy szál rozmaringgal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4