Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A kukoricát tisztítsuk meg, kenjük le olívaolajjal, sózzuk meg és folyamatosan forgatva 12 percig grillezzük. A tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni.
A lazacot töröljük meg konyhai papírtörlővel, és mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal. Sózzuk meg, és ízesítsük a fűszerekkel.
Keverjük össze egy tálban a citrom kifacsart levét, a mézet, a hámozott és apróra vágott fokhagymát és a friss koriandert. Az így kapott keverékkel dörzsöljük be a halat, aztán csomagoljuk papillote-ba (vagyis sütőpapírba), és forró grillen 15-20 percig süssük.
Közben készítsük el a salátát! A grillezett kukoricáról vágjuk le a szemeket, majd tegyük egy tálba. Adjunk hozzá apróra vágott és meghámozott hagymát, az avokádót és a paradicsomot. Egy másik tálban keverjük össze az olívaolajat, a zöldcitrom levét és lereszelt héját, a sót, a mézet, a zúzott fokhagymát, a koriandert és a mentát. Locsoljuk az öntetet a zöldségekre és a kukoricára, majd alaposan keverjük össze.
Ezt tálaljuk a grillezett lazac mellé.
Tipp:
A lazacot díszítsük friss citromszeletekkel!