Receptek Főételek Hal Roston sült lazac vajmártással

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál finomliszt
4 dl tej
1 dl extra szűz olívaolaj
10 dkg vaj
1 darab citrom
1 dl tejszín
1 csipet őrölt fehérbors
5 dkg vaj
80 dkg lazac

Leírás

A lazacfilét szeletekre vágjuk és bedörzsöljük sóval és borssal. Frissen facsart citromlevet csepegtetünk rá. A vajat habzásig hevítjük és beleszórjuk a lisztet, elkeverjük, majd felengedjük forró tejjel és elkeverjük. Fűszerezzük és citromlével, valamint a fűszerekkel tesszük pikánssá. Egy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat és a teavajat. Ha meleg a zsiradék belerakjuk a halszeleteket és 5-6 perc alatt, megsütjük a halszeletek mindkét felét. Tálaláskor a halra öntjük a pikáns mártást. Köretnek, valamilyen burgonya köretet készítsünk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4