Receptek Főételek Hal Ropogós halfasírt

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
4 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
½ csésze újhagyma (vagy póréhagyma)
½ darab citrom (reszelt héja)
15 dkg zsemlemorzsa
2 darab hámozott paradicsom konzerv
800 g füstölt hering

Leírás

Egy tálcát béleljünk ki folpackkal.A bundájuktól megszabadított halat villával törjük össze, vagy késsel vágjuk apró darabokra. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a tojást, az apróra vágott hagymát és a fél citrom reszelt héját. Sóval, borssal ízesítsük.Jó alaposan dolgozzuk össze az egészet, majd formáljunk kis pogácsákat a masszából, és tegyük őket az előkészített tálcára. Ha nem akarna összeállni a massza, kevés kukoricadarát vagy zsemlemorzsát is keverjünk hozzá. Amikor ezzel megvagyunk, az egészet fedjük le fóliával, majd kb. 30 percre dugjuk a hűtőbe. Ezután hempergessük a fasírtokat kukoricadarába, esetleg (korpával kevert) zsemlemorzsába. Hevítsünk fel olajat, majd ebben süssük aranybarnára a pogácsákat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4