Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A ropogós bőrű sült sertésszűz méltán az egyik legjobb vasárnapi ebéd, de mi most még magasabb szintre emeltük: omlós, szaftos hús, fűszeres és illatos páccal ami extra ízletes és ropogós kérget képez. Az elegáns barnamártás pedig vendégvárásra is tökéletessé teszi. Ha véletlenül marad belőle, akár le is fagyaszthatod – tökéletes lesz például stir-fry vagy ramen ételekhez.
Legalább 2 órával sütés előtt (vagy előző este) csomagold ki a húst, és konyhai papírtörlővel töröld teljesen szárazra a bőrét. Tedd a hűtőbe, fedetlenül, hogy kiszáradjon. Sütés előtt kb. 30 perccel vedd ki, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Melegítsd elő a sütőt 230 °C-ra (légkeveréses: 210 °C, gáz: 8).
Mozsárban törd össze a fűszeres kéreg hozzávalóit durva fűszersóvá. Kend be a húst olívaolajjal, majd alaposan dolgozd bele a fűszersót a bőrbe. Egy kisebb méretű, mély tepsibe tedd bele a hagyma cikkelyeket és a kakukkfüvet. Önts rá 350 ml-t bort, majd helyezd a húsdarabot a tetejére és tedd be a sütőbe.
Süsd 45 percig, majd csökkentsd a hőmérsékletet 160 °C-ra (légkeveréses: 140 °C, gáz: 3) és süsd még 1 órán át. Ha a bőr még nem elég ropogós, grillezd közepesen magas hőfokon további 5–10 percig, folyamatosan figyelve, nehogy odaégjen.
Tedd át a húst és a hagymát egy deszkára, lazán fedd le fóliával, és pihentesd legalább 10 percig. Ízlés szerint díszítheted rozmaring ággal is. Eközben egy kis lábasban olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd keverd bele a lisztet. Add hozzá a mustárt, a maradék bort és a tepsiből visszamaradt szaftot, valamint a pihentetés közben a húsból kifolyó levet. Kevergetve főzd közepesen magas hőfokon 5–10 percig, míg kissé besűrűsödik és redukálódik. Szűrd át, majd öntsd egy kancsóba, és tálald a hússal.
Ha nincs lilahagymád próbálj meg fehér, vörös vagy újhagymát használni.