Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Főételek Húsos ételek Római tálban sült csülök

Hozzávalók

1 ízlés szerint tengeri só
6 gerezd fokhagyma
5 fej vöröshagyma
1 ízlés szerint őrölt fekete bors
100 dkg füstölt csülök
1 ízlés szerint őrölt kömény
1 dl világos sör

Leírás

A csülköt befűszerezzük, és néhány órát pihentetjük. Ezalatt beáztatjuk a római tálat is. Miután kiöntöttük a tálból a vizet, a felszeletelt hagymával és fokhagymával kibéleljük a tálat. Erre a hagymaágyra tesszük a csülköt, ráöntjük a sört, és lefedjük a tálat. Hideg sütőbe tesszük a római tálat. Azért nem előmelegített sütőbe, mert a hirtelen hő hatására, megrepedhet a római tál. 180 fokra melegítjük a sütőt, és így sütjük a csülköt, kb. 2-2,5 órán keresztül. Ezután levesszük a tál fedelét, és szép ropogósra sütjük. Olykor-olykor megkenhetjük a csülköt, a maradék sörrel. Kínálhatjuk pirított burgonyával, vagy párolt káposztával. Jó étvágyat hozzá!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4