Receptek Főételek Húsos ételek Rokfortos pulykamell

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dkg finomliszt
3 dl tej
10 dkg kék sajt
10 dkg vaj
1 dl étolaj
1 g őrölt fekete bors
1 dl tejszín
4 adag rizs (köretnek, párolt rizs)
1 csokor friss petrezselyem (finomra vágott)
60 dkg pulykamell

Leírás

A megmosott pulykamellet vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. Húsklopfolóval kicsit megütögetjük. Kevés olajat melegítünk, egy serpenyőben. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd belerakjuk a forró olajba és szép pirosra sütjük. Közben elkészítjük a párolt rizst, a szokásos módon. A mártáshoz vajat olvasztunk, beledobjuk a márványsajtot, elkeverjük és amint felolvadt megszórjuk liszttel. Elkeverjük és felengedjük forró tejjel. Kiforraljuk, tejszínnel dúsítjuk. Őrölt borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük. Tálaláskor a húst befedjük a mártással.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4