Receptek Főételek Tészta Rokfortos palacsinta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
10 dkg kék sajt (rokfort márványsajt)
1 késhegynyi őrölt fekete bors
1 dl majonéz
1 csokor újhagyma
12 darab palacsinta (előre megsütött, sós)
1 csokor friss kapor

Leírás

A rokfortot elfelezzük. Az egyik felét összekeverjük egy tojás sárgájával, majd hozzáadunk egy kis kanál tejfölt, a finomra vágott zöldhagyma felét és a zúzott fokhagymát. Borssal ízesítjük. A palacsintákat egyenként megkenjük a sajtos keverékkel. Szorosan felcsavarjuk és félbevágjuk. A megmaradt tojásokat habosra verjük, megsózzuk, megborsozzuk. A fél töltött palacsintákat lisztbe, majd az ízesített tojásba, végül a zsemlemorzsába mártjuk és bő, forró olajban közepes lángon gyorsan megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk egy papírtörülközőn és a palacsintákat melegen tartjuk. A mártáshoz a majonézt, a tejfölt és a reszelt sajtot simára keverjük majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, valamint a megmosott, lecsöpögtetett és ugyancsak finomra metélt kaprot. A mártást a palacsinta mellé tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása