Hozzávalók

1 csipet tengeri só
6 darab tojás
35 dkg finomliszt
5 dl tej
30 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
1 rúd egész fahéj
12 dkg rizs
4 dkg élesztő
20 dkg őszibarack befőtt (kockázott)

Leírás

A rizst, 3 dl vízben addig főzzük, amíg az összes levét el nem fövi, ezután ráöntjük a tejet. A cukorral, a fahéjjal és a sóval fűszerezve, puhára főzzük. (Az összes lének el kell főnie alatta.) A mártáshoz, a tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáöntjük a tejet és a lisztet. Nagyon kis lángon, folytonos keverés közben besűrítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. Az élesztőt a tejben szétmorzsoljuk, hozzátesszük az olvasztott vajat, sót, cukrot, végül beledolgozzuk a lisztet és a felvert tojást. A tésztát (egy órányi kelesztés után), kivajazott tortaformába simítjuk. A sűrű mártásba belekeverjük a tejberizst és a tojáshabot, majd ezt az egészet a tésztával bélelt formába öntjük, melynek az aljára beleszórtuk a barackot. Előmelegített sütőben, addig kell sütni, amíg a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad rá a masszánk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4