Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
10 dkg cukrot szórunk, annak a lábasnak az aljára, amelyben a tejberizst készítjük, majd felöntjük 1,5 l tejjel. Ha forr a tej, hozzáöntjük a 60 dkg rizst. Folytonos keverés mellett, sűrűsödésig főzzük, ekkorra megpuhul a rizs (kb. 20 perc). A tojásokat szétválasztás nélkül, 5 dkg cukor hozzáadásával, kemény habbá verjük. A tejberizst, a habot és a megolvasztott (kb. 40 °C) margarint összekeverjük. Ezt követően, egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe, vagy formába öntjük, elegyengetjük és 180 °C meleg sütőben, 20-30 percig sütjük. Ha szép aranysárga a teteje és térfogata is megnőtt, elkészült a rizskók. Késsel felkockázzuk és tálaljuk. 1/2 csomag pudingporból és 0,5 l tej segítségével, egy híg pudingot készítünk öntetnek.