Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
5 dkg margarin
30 dkg rizs

Leírás

A rizst mossuk át hideg vízben, majd a sóval és 7 dl tejjel, tegyük fel főni. Gyakran kevergessük, le ne égjen és ha a tej nagy részét elfőtte, zárjuk el alatta a lángot és fedő alatt hagyjuk kihűlni. A maradék tejjel és cukorral, főzzük meg a vanília pudingot, majd még melegen, forgassuk a kihűlt rizshez. A margarint olvasszuk fel. A tepsit kenjük meg olvasztott margarinnal. A kihűlt vaníliás tejberizst öntsük bele , majd kb. 180 C°-os, előmelegített sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük. Még melegen, szórjuk meg vaníliás porcukorral, de szelni, csakis teljesen kihűlve lehet.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4