Receptek Főételek Hal Rizottó rákkal és hallal

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 gerezd fokhagyma
1 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
40 dkg rizs
1 kanál sűrített paradicsom konzerv
100 g csiperkegomba
2 darab tonhal konzerv (olajos)
15 dkg garnélarák (fagyasztott garnéla)
3 bögre alaplé (kockából, lehet halászlékocka is!)

Leírás

Megpirítottam picit az apróra vágott hagymát az olajon, rázúztam egy kerek fokhagymagerezdet, és beleöntöttem a tonhalkonzerv tartalmát. Kanalaztam bele némi paradicsomot, sóval és borssal ízesítettem. Ebben az olajos szaftban megforgattam a rizsszemeket, kis sistergés, és már mehet is hozzá egy kis leves. Innentől kezdve a kever-beszív-hozzáönt metódus kötötte le minden figyelmemet, vagyis apránként adtam hozzá a levest, mindig megvártam, hogy a rizs beszívja. Amikor elérkezett az utolsó adag leves ideje – ez 15 perc elteltével következett be, hozzáadtam a szűrőben átmosott fagyasztott rákocskákat, plusz hirtelen ötlettől vezérelve egy kis szeletelt gombát is. Búcsúzóul belefacsartam 1 citrom levét, és beleszórtam némi aprított petrezselymemet.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4