Rizottó kelbimbóval és parmezánnal

Hozzávalók

10 g vaj
½ fej vöröshagyma
150 g Tesco "A" minőségű rizottó rizs
1 gerezd fokhagyma
500 ml zöldségalaplé
½ darab cukkini
180 g kelbimbó
½ darab citrom leve
25 g reszelt parmezán
só és őrölt fekete bors

Elkészítés

1

Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben. Tegyük bele a finomra vágott hagymát, és dinszteljük 5 percig. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a lereszelt és kinyomkodott cukkini felét, valamint az apróra vágott kelbimbót. Pároljuk 5 percig.

2

Adjuk hozzá a leöblített rizst, sót és őrölt fekete borsot, és pároljuk még egy percig. Ezután apránként adjuk hozzá a zöldséglevest – mindig várjuk meg, amíg a rizs magába szívja a folyadékot, közben folyamatosan kevergessük, majd ezután jöhet a következő adag alaplé. Folytassuk addig, amíg az összes alaplé elfogy, és a rizs al dentére fő (kb. 15-18 perc). A citromlevet és a parmezán sajtot csak a rizottó elkészülte előtt egy perccel keverjük bele.

3

Osszuk el a rizottót tálkákba és tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3