Rizottó kelbimbóval és parmezánnal

Hozzávalók

10 g vaj
½ fej vöröshagyma
150 g Tesco "A" minőségű rizottó rizs
1 gerezd fokhagyma
500 ml zöldségalaplé
½ darab cukkini
180 g kelbimbó
½ darab citrom leve
25 g reszelt parmezán
só és őrölt fekete bors

Elkészítés

1

Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben. Tegyük bele a finomra vágott hagymát, és dinszteljük 5 percig. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a lereszelt és kinyomkodott cukkini felét, valamint az apróra vágott kelbimbót. Pároljuk 5 percig.

2

Adjuk hozzá a leöblített rizst, sót és őrölt fekete borsot, és pároljuk még egy percig. Ezután apránként adjuk hozzá a zöldséglevest – mindig várjuk meg, amíg a rizs magába szívja a folyadékot, közben folyamatosan kevergessük, majd ezután jöhet a következő adag alaplé. Folytassuk addig, amíg az összes alaplé elfogy, és a rizs al dentére fő (kb. 15-18 perc). A citromlevet és a parmezán sajtot csak a rizottó elkészülte előtt egy perccel keverjük bele.

3

Osszuk el a rizottót tálkákba és tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4