Hozzávalók

1 csipet tengeri só
6 gerezd fokhagyma
3 kanál extra szűz olívaolaj
3 fej vöröshagyma
6 kanál parmezán
1 csipet őrölt fekete bors
60 dkg rizs (rizottórizs)
dl száraz fehérbor
9 kanál margarin
9 dl zöldségleves (alaplé)

Leírás

A margarin felét és az olívaolajat hevítsd fel, a felaprított hagymát, a fokhagymát és dinszteld meg. Szórd bele a jó minőségű rizottórizst, 1-2 percig keverd. Akkor jó, ha már pattog, és kissé elsápadnak a szemek. Most következik a bor (mire felszívja a rizs az ízeket, az illattal kirepül az alkohol is). Adj hozzá egy kis merőkanálnyi, forró zöldség alaplét, és kevergesd, amíg beissza a rizs. Jöhet a következő kanál alaplé, majd tovább kanalanként a többi, amíg megpuhulnak a szemek. Ez kissé időigényes, de ettől lesz igazán finom a rizottó. Keverj hozzá még egy-két kanál margarint és a parmezánt is, így kapod meg azt a rizottóalapot, amelyet aztán kedved szerint dúsíthatsz tovább.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4