Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tésztához, feltörjük az előzetesen szobahőmérsékleten tartott tojásokat, külön tálakba gyűjtjük a fehérjéket és a sárgákat. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és elektromos habverővel verjük, legalább 15 percen keresztül. Akkor jó, ha a massza majdnem fehérré válik és a habverőt megemelve, szalagként csorog vissza. Hozzáadjuk az átszitált lisztet a kakaóval és a vaníliás cukorral együtt, közben a habverővel folyamatosan eldolgozzuk. A fehérjékhez hozzáadunk egy csipet sót és a jól átmosott, megszárított habverővel, keményre felverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük az alaptésztához, alulról felfelé kavargatva. Beleforgatjuk a darált mogyorót. Kivajazzuk és belisztezzük a formát, középre beleöntjük a tésztát. Mivel folyékony, magától egyenletesen szét fog terülni. A formát a munkaasztalhoz ütögetjük, hogy a tészta jól elrendeződjön benne, aztán beletesszük a már előmelegített sütőbe, kb. 30 percre. Meggyőződünk róla, hogy a tészta megsült-e, a közepébe nyársat szúrunk, majd kihúzzuk és ha száraz, akkor elkészült a tészta. Kivesszük a tésztát a sütőből, kikapcsoljuk a pántot, kicsúsztatjuk a tésztát egy süteményrácsra, majd hagyjuk kihűlni. A töltelékhez, a jéghideg tejszínt lehűtött tálba öntjük, alaposan felverjük a jól megtisztított elektromos habverővel. Ha jó kemény, akkor kettévesszük és az egyik feléhez, hozzáadjuk a már előzetesen összekevert és átszitált kakaót és porcukrot. Lefedjük frissen tartó fóliával, majd betesszük a hűtőbe, amíg megszilárdul. Éles késsel, vízszintesen félbevágjuk a kihűlt tésztát, beleöntjük a kakaós krémet, majd spatulával, egyenletesen szétkenjük. Rátesszük a tejszínhabot, majd mehet rá a második tészta. A bevonómázhoz, az étcsokoládét darabokra törjük és egy fazékba tesszük. Szintén darabokban hozzáadjuk a vajat. Az egészet, gőz fölött, folytonosan kevergetve megolvasztjuk. Amikor a csokoládé felolvadt, levesszük a fazekat a gőzről és alaposan felverjük kézi habverővel, majd hagyjuk kihűlni. A sütit süteményrácsra helyezzük és bevonjuk a csokoládémázzal. Elsimítjuk az első réteget és hagyjuk megdermedni, majd rákenjük a következő réteg csokoládémázat. Addig folytatjuk, amíg szilárd és vastag csokoládéréteget kapunk. A tortát hűtőbe tesszük és hagyjuk megszilárdulni. Tálaláskor, a vágókést forró vízbe mártjuk és a süteményt nagy kockákra vágjuk.