Hozzávalók

4 dl tej
80 g kristálycukor
2 dl tejszín
6 darab tojás
40 g porcukor
1 rúd vanília
4 darab zselatinlap (7 g)
4 kanál citromlikőr
200 g ribizli

Leírás

A ribizlit összeturmixoljuk, leszűrjük, belekeverjük a porcukrot és a likőrt. A tejet, a hosszában felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd lefedjük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, apránként hozzászűrjük a meleg tejet, majd forró vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve, besűrítjük, majd lehúzzuk a tűzről. A zselatinlapból kinyomkodjuk a vizet, a forró krémben olvadásig keverjük, majd kihűtjük. Amikor a krém dermedni kezd, kíméletesen hozzákeverjük, a kemény habbá vert tejszínt. Arányosan elosztva, 4 kehelybe töltjük. Lefedjük és legalább 3 órára behűtjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4