Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A sütőt 180°C-ra melegítjük. A sütőforma mélyedéseit kikenjük, vagy papírformákat teszünk bele. A ribizlit megmossuk, leszárítjuk, és egy villa segítségével lehúzzuk a szemeket a szárról. Megszórjuk cukorral, és félretesszük. Egy nagy tálban jól elvegyítjük a lisztet a sütőporral. Egy másik nagy tálban a tojásokat a porcukorral habosra felverjük. A vajat megolvasztjuk egy edényben, majd a tojásmasszához keverjük. A tejet is a hozzákeverjük. A ribizlit a közben engedett levével együtt szintén beleforgatjuk. Végül gyorsan beleforgatjuk a lisztes keveréket is. A tésztát a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Sütőbe tesszük, és középen, 180°C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A muffinokat a sütőformában pihentetjük 5 percig, majd kivesszük. A már kihűlt muffinokat bőségesen megszórjuk porcukorral, és mentalevelekkel díszítjük. 12 db lesz belőle.