Receptek Levesek Ribizli leves

Hozzávalók

3 csomag vaníliás cukor
5 dl víz
6 kanál kristálycukor
2 dl tejszín
1 rúd egész fahéj
6 szem egész szegfűszeg
2 kanál keményítő
70 dkg ribizli

Leírás

A vizet forraltam cukorral, egy darabka fahéjjal és néhány szegfűszeggel. Pár perces forralás után, hozzáadtam a fagyasztott ribizlit is, majd együtt főztem tovább őket. Újraforrás után, még pár percig főztem, ezután egy szűrön átpasszíroztam egy másik edénybe a ribizliszemeket. Nem kell túlságosan sűrű szűrőt választani, a ribizliszemek elég méretesek. :) A ribizlipüréhez egy kis vanília eszenciát kevertem, majd lassú tűzön, keményítővel elkevert tejszínnel sűrítettem be. Sűrítés közben még megkóstoltam és tovább édesítettem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4