Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
10 dkg zsiradékból laza, kenhető rántást készítünk. Hagyjuk kihűlni. Addig a lisztet, tejfölt, tojást és sót összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. Egy kis tejfölt hagyjunk meg, a rétes tetejét megkenni, sütés előtt. A rántást a kinyújtott tésztára kenjük, és összetekerjük, majd kb. 20 percre, a mélyhűtőbe tesszük. Utána hat felé vágjuk, egyenként vékonyra nyújtjuk, kicsi zsiradékkal meglocsoljuk, és megtöltjük. Összetekerjük, tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és megsütjük. A fagyasztóban, töltelék nélkül, összetekerve fél évig is eláll, és ha váratlan vendég jön, nem leszünk zavarban. Olyan, mint az igazi. Töltelékhez: mák, dió, gyümölcs, káposzta, túró, stb.