Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
„A szendvicskrém egyedülálló összetételének köszönhetően nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges tízórait kapunk. Sok rostot, minőségi növényi fehérjét és zsírt tartalmaz, ezért nagyszerűen megtelít” – értékeli a receptet Zuzana Pavelková Šafářová táplálkozási szakértő.A sárgarépa rendkívül jótékony hatással van az immunrendszerre, mivel szelén, A-, C-, D-, E- és K-vitamin, B-vitaminok és béta-karotin jelentős forrásaként tartjuk számon. A dióban található növényi zsíroknak köszönhetően a zsírban oldódó összes vitamin felszívódik. A curry a szív, az agy és az ízületek számára igen hasznos kurkumát tartalmaz. Segít az artritisz és az Alzheimer-kór elleni küzdelemben. A lencse a többi hüvelyes zöldséghez hasonlóan szuperélelmiszernek számít. Fehérjékben, komplex szénhidrátokban, rostokban, kalciumban, foszforban, vasban, A-, C- és E-vitaminban, B-vitaminokban, folsavban gazdag. Nem tartalmaz zsírt, megtelít, a szervezetet ellátja a szükséges energiával.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral.
Tegyük a tepsire a felszeletelt répát, öntsük le egy evőkanál olívaolajjal, szórjuk meg a curry porral és ízesítsük tengeri sóval, fekete borssal.
Süssük a répát 25-30 percig, vagy addig, amíg aranybarnára sül.
Közben tegyük a lencsét egy serpenyőbe egy kevés vízzel. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőmérsékletet. Vegyük le a fedőt és további 10-15 percig pároljuk, időnként megkavarva. A felesleges vizet öntsük le róla.
Tegyük egy nagyobb serpenyőbe a diót, közepes lángon pirítsuk 5-7 percig. Időnként kavarjuk meg, nehogy odaégjen, majd tegyük félre.
Tegyük a robotgépbe a sült répát, egy evőkanál olívaolajat, a főtt lencsét és a fűszereket. 1-2 perc alatt dolgozzuk simára. Ha szükséges, időnként állítsuk meg a robotgépet és szedjük le az oldalára tapadt zöldségdarabokat.
Adjuk hozzá a krémhez a pirított diót, ügyeljünk arra, hogy a dió ne keveredjen el teljesen a krémmel, úgy, hogy darabos maradjon. Ízlés szerint fűszerezzük tengeri sóval és fekete borssal.
Kanalazzuk a krémet egy szervírozó tálba, fűszerezzük friss korianderlevéllel, petrezselyemmel és tökmaggal. Köretként keksszel, friss zöldségekkel vagy meleg pitával tálaljuk.