Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
Semmi sem fejezi ki jobban a romantikát, mint ez a red velvet cupcake. Könnyen elkészíthető sütemény rendkívül egyszerű, és kevesebb mint egy óra alatt kész is. Tökéletes Valentin-napi finomság!
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses sütőnél 160°C, gázsütőnél 4-es fokozat). Bélelj ki egy muffinformát 12 papírkapszlival. Egy tálban habverővel keverd simára az olajat, joghurtot, vaníliát és tojásokat, majd tedd félre.Egy másik tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és a kristálycukrot. Készíts egy mélyedést a közepébe, öntsd bele a nedves hozzávalókat, majd egy fémkanállal óvatosan forgasd össze.
Add hozzá az ételfesték ¾ részét és a reszelt céklát, majd keverd jól össze. Oszd szét a tésztát a muffinkapszlikban. Formázz 12 kis golyót alufóliából (márvány méretűre), és helyezd őket a muffinformák széléhez, hogy szív alakú mélyedést hozz létre. Süsd 20 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön. Hagyd a formában hűlni 10 percig, majd helyezd rácsra, hogy teljesen kihűljön.
Közben egy tálban elektromos kézi habverővel keverd simára a vajat, porcukrot és a krémsajtot. A krém felét kend a cupcake-ek tetejére, ügyelve arra, hogy a szívforma alján egy kis hegyes részt alakíts ki. A maradék krémhez keverj annyi ételfestéket, hogy halvány rózsaszín árnyalatot kapj, majd ezzel vond be a többi cupcake-et. Szórd meg a színes cukorszórással. Légmentesen zárható dobozban, hűtőben tárolva akár 3 napig is eláll.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.