Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
Süsd meg ezeket az egyszerű muffinokat egy édes húsvéti teázáshoz. Tele vannak friss rebarbarával és édes, krémes pudinggal, végül pedig ropogós demerara cukorral koronázzuk meg őket.
Melegítsük elő a sütőt 6-os fokozatra, 200˚C-ra, légkeverés 180˚C-ra. Béleljünk ki egy 12 lyukú muffinformát muffinformákkal.
A rebarbarát hosszában vágjuk félbe, majd 1 cm-es darabokra, és tegyük félre.
Egy nagy kancsóban keverjük simára a cukrot, az olvasztott vajat, a tojásokat, a vaníliát és a joghurtot.
Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a pudingport (ha használunk) egy nagy tálba. Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat, és keverjük addig, amíg éppen csak összeáll. Adjuk hozzá a rebarbarát, és keverjük addig, amíg egyenletesen be nem keveredik - ne keverjük túl, mert ettől a muffinok kemények lesznek.
Tegyünk 1 halmozott evőkanálnyi muffin tésztát minden muffinformába. Adjunk mindegyikhez ½ evőkanál pudingot, majd a tetejére a maradék muffin tésztát, hogy minden forma tele legyen. Minden muffin tetejét szórjuk meg a demerara cukorral.
Süssük 20 percig, amíg megemelkedik és aranyszínűvé nem válik. A legjobb, ha a készítés napján fogyasztjuk, de légmentesen záródó edényben 2-3 napig is eltartható - tálalás előtt 20 másodpercig mikrohullámú sütőben megpuhíthatjuk.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.