Rebarbarás pudingos muffin

Hozzávalók

300 g rebarbara
150 g porcukor
110 g vaj
2 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
100 g natúr joghurt
250 g finomliszt
teáskanál sütőpor
2 evőkanál pudingpor (nem kötelező)
6 evőkanál friss, puding
2 evőkanál demerara cukor

Süsd meg ezeket az egyszerű muffinokat egy édes húsvéti teázáshoz. Tele vannak friss rebarbarával és édes, krémes pudinggal, végül pedig ropogós demerara cukorral koronázzuk meg őket.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 6-os fokozatra, 200˚C-ra, légkeverés 180˚C-ra. Béleljünk ki egy 12 lyukú muffinformát muffinformákkal.

2

A rebarbarát hosszában vágjuk félbe, majd 1 cm-es darabokra, és tegyük félre.

3

Egy nagy kancsóban keverjük simára a cukrot, az olvasztott vajat, a tojásokat, a vaníliát és a joghurtot.

4

Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a pudingport (ha használunk) egy nagy tálba. Adjuk hozzá a nedves hozzávalókat, és keverjük addig, amíg éppen csak összeáll. Adjuk hozzá a rebarbarát, és keverjük addig, amíg egyenletesen be nem keveredik - ne keverjük túl, mert ettől a muffinok kemények lesznek.

5

Tegyünk 1 halmozott evőkanálnyi muffin tésztát minden muffinformába. Adjunk mindegyikhez ½ evőkanál pudingot, majd a tetejére a maradék muffin tésztát, hogy minden forma tele legyen. Minden muffin tetejét szórjuk meg a demerara cukorral.

6

Süssük 20 percig, amíg megemelkedik és aranyszínűvé nem válik. A legjobb, ha a készítés napján fogyasztjuk, de légmentesen záródó edényben 2-3 napig is eltartható - tálalás előtt 20 másodpercig mikrohullámú sütőben megpuhíthatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4