Receptek Főételek Húsos ételek Rántott töltött palacsinta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
10 dkg finomliszt
2 dl tej
5 cl extra szűz olívaolaj
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
20 dkg zsemlemorzsa
1 darab babérlevél
½ kg darált sertéshús
2 gerezd fokhagyma

Leírás

Elkészítem először a palacsintatésztát, hogy mire kész a tölteni való hús, kihűljön. A darált húst jól megfűszerezem, darabolok vagy préselek bele fokhagymát, és felrakom kb. 0,5-1 dl olívaolajba. Öntök hozzá kb. másfél dl vizet, és puhára párolom, fedő alatt, majd a fedőt levéve, úgymond zsírjára sütöm. Előveszem a kihűlt palacsintákat, beletöltöm a kihűlt húst, és meghajtom. Ezután bepanírozom saját reszelt zsemlemorzsával (ezt azért ajánlom, mert nem ég oda), majd a forró olívaolajban kirántom. Nagyon laktató, hozzá kimondottan csak zöldségeket ajánlok.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása