Receptek Főételek Húsos ételek Rántott szelet marinálva

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
1 gerezd fokhagyma
1 dl extra szűz olívaolaj
1 dkg parmezán (parmezán, ízlés szerint)
5 cl ecet
1 darab lilahagyma
1 marék zsemlemorzsa
1 csipet oregánó
1 csipet ételízesítő (Vegeta)
6 szelet sertéskaraj
1 marék finomliszt

Leírás

A szeletelt húsokat alaposan bekenjük a BBQ szósszal, vagy öntettel. Az összezúzott fokhagymát rászórjuk, majd lefedjük és hűtőbe tesszük pár órára (2-3 óra), pácolódni. (Lehet egy egész éjszakát is.) A panírozáshoz a lisztbe, pici sót szórunk. A tojásba sót, borsot, illetve reszelt parmezán sajtot is szórhatunk. A zsemlemorzsába pici Vegetát és oregáno fűszert keverünk. A húsokat bepanírozzuk és forró olajban, aranysárgára és ropogósra sütjük. Ecet-olaj öntetben érleljük. Tálaláskor lila hagymával kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása