Hozzávalók

1 mk tengeri só
3 dkg tojás
0.2 l tej
3 dl étolaj
20 dkg zsemlemorzsa
1 kg karfiol
20 dkg finomliszt

Leírás

Tojást felverjük, megsózzuk és hozzákeverjük a lisztet (a lisztet lehetne külön lépésben is, így viszont ugyanolyan jó lesz, csak sokkal egyszerűbb). A feldarabolt, besózott karfioldarabokat belemártjuk a tojásos lisztbe, majd a zsemlemorzsába. Közepes lángon sütjük, bő olajban. A receptben feltüntetett olajmennyiség azt jelöli, amennyit a karfiol sütés közben felszív. A kisütéshez ennél kicsit több olajra lesz szükség. A felszívott olajmennyiséget jelentősen csökkenthetjük, ha sütőben sütjük ki (kis olajjal akkor is ki kell kenni, hogy ne égjen le).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4