Receptek Főételek Húsos ételek Rántott csirkecomb

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
25 dkg finomliszt
3 dl étolaj
10 dkg margarin
25 dkg zsemlemorzsa
8 darab csirkecomb (kicsi)

Leírás

A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a húst megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Közben, a bundához a lisztet az egyik tojással, a margarinnal, csipetnyi sóval és kevés vízzel összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe rakjuk. A combokat vékonyan margarinozott sütőedényben, egymás mellé fektetjük, tetejüket megkenjük margarinnal. Forró sütőben, szép pirosra sütjük. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, és akkora darabokra vágjuk, hogy 1-1 combot be lehessen csomagolni vele. Sütőlemezre helyezzük a becsomagolt combokat, tetejüket a másik tojással megkenjük, és forró sütőben, pirosra sütjük. Salátával kínáljuk, de adhatunk hozzá rizst, vagy burgonyát is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4