Hozzávalók

2 dl tejföl
2 darab paradicsom
2 darab zöldpaprika
3 dl rizs
20 dkg vegyes zöldség (borsó, kukorica, sárgarépa)
kg karfiol
80 dkg sertéscomb

Leírás

Egy edénybe vizet teszünk fel, főni. Ha már fő, akkor beleteszünk egy evőkanál sót és a karfiolt, ebben a sós lében, megpároljuk. A húst kisebb kockákra vágjuk és felkészítjük pörköltnek. Összedaraboljuk a hagymát, paprikát, paradicsomot. Pörköltalapot készítünk és a húst ebben megfőzzük. A rizst külön lében feltesszük főni, a vegyes-zöldséggel együtt. Amikor minden külön-külön elkészült, akkor előveszünk egy közepes méretű tepsit. A jó, félig megfőtt karfiolt beletesszük a tepsi aljára úgy, hogy leszedjük a torzsájáról, hogy a tepsi alját befedje. Rátesszük a rizs felét. A pörköltet is erre helyezzük, elosztva egyenletesen. Ezután a maradék rizst is rátesszük. Az így összerakott étel tetejét, leöntjük tejföllel és körülbelül fél órára, 180-190 fokon betesszük a sütőbe.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4