Receptek Főételek Húsos ételek Rakott zöldséges tészta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab paradicsom
20 dkg trappista sajt
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab lilahagyma
1 pohár tejföl
1 csipet szárított bazsalikom
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
1 csipet szárított oregánó
½ kg darált sertéshús
1 csomag penne
1 zacskó zöldségkeverék

Leírás

A darált húst 2 evőkanál olajon megpirítjuk, rádobjuk a zöldségeket, sóval, borssal, bazsalikommal, oreganoval és borssal ízesítve, a sűrített paradicsomot és kb. 2 dl vizet hozzáadva lefedve összepároljuk. Közben a spagettitésztát fogkeményre főzzük sós vízben. A leszűrt főtt tésztát összeforgatjuk a darált húsos keverékkel, az egészet egy hússütő tálba tesszük, tetejére karikázzuk a lilahagymát, a paradicsomot, erre öntjük a tejfölt, rá a reszelt sajtot, és lefedés nélkül a sajt pirulásáig sütjük. Tálalás előtt kb. 20 percet állni hagyjuk a tálban, hogy könnyebb legyen szeletelni. Nem szükséges kikenni a hússütő tálat, van elég zsiradék és folyadék az ételben, hogy ne ragadjon oda.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4