Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a darálthúst, átpirítjuk. Ha kifehéredett, ételízesítővel, majd pirospaprikával megszórjuk, összekeverjük. Felöntjük egy kevés vízzel (ne lepje el), belekarikázunk egy zöldpaprikát és egy paradicsomot, majd lefedve főzzük. Időnként kóstolgassuk, ha szükséges sózzuk még, de óvatosan, mert az ételízesítőben sok só van. Közben megfőzzük a rizst is: a megmosott, lecsöpögtetett rizst kevés olajon rendszeres keverés mellett megpirítjuk, ha kifehéredett, felöntjük kétszer annyi vízzel, mint amennyi rizsünk van. Sóval vagy ételízesítővel ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. A üveges zöldbabot lecsöpögtetjük. Egy nagy tál/tepsi aljára egy rétegzöldbabot halmozunk, erre kerül egy réteg rizs. Sózzuk, majd jöhet egy adag darálthús, a tetejére pedig tejfölt kanalazunk (én elég sokat szoktam, mert szeretem, de azért nem szabad túlzásba vinni). Megint sózunk, majd kezdjük elölről: zöldbab - rizs – sózás - pörkölt (darálthús) - tejföl – sózás – zöldbab, amíg a hozzávalók tartanak. A tetejét vonjuk be tejföllel. 180-200 fokra előmelegített sütőben összesütjük, amíg a tejföl épp elkezdene pirulni.A rakott ételeknél nagyon fontos, hogy a rétegeket mindig sózzuk, akkor is, ha az alapanyagokat sem főztük íztelenre, és elég sósnak tűnik. Együtt ugyanis külön sózás nélkül sótlan lesz a végeredmény.