Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 pohár tejföl
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
2 kanál mustár
4 dl tejföl
1 csipet őrölt fehérbors
1 csomag vegyes zöldség
4 fej csiperkegomba
10 dkg trappista sajt
1 csipet ételízesítő
50 dkg darált sertéshús
50 dkg tarhonya

Leírás

A darált húsból, hagymából, fokhagymából, olajból és a fűszerekből pörköltet csinálunk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a leszűrt mexikói zöldségkeveréket és a kockára vágott gombát. Néhány perc alatt összepároljuk. Az egyik pohár tejfölt, egy evőkanál mustárral és egy kevés vízzel jól elkeverjük. Ezután a pörkölthöz öntjük, folyamatos kevergetés közben, 3-4 percig, lassú tűzön összeforraljuk. Félrerakjuk. A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a tarhonya meg nem fől (a víz el nem fől róla). Nem baj, ha az egész állaga egy picit pempős. A tepsibe beleöntjük a tarhonya felét, kisimítgatjuk, majd ráöntjük a pörköltet, végül pedig a tarhonya másik felét. A másik pohár tejfölt kikeverjük az evőkanálnyi mustárral, és a tarhonya tetejére simítjuk. Ráöntjük a simára kevert tejfölt, majd az egészet megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. A tálalással érdemes várni, amíg az étel egy picit kihűl, akkor szépen egyben marad, nem potyog szét.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4