Receptek Előételek Meleg előételek Rakott paradicsom fűszeresen

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kg paradicsom
20 dkg lilahagyma
10 dkg parmezán
1 csipet szárított kakukkfű
1 pohár tejföl
5 dkg zsemlemorzsa
12 dkg trappista sajt
5 kanál extra szűz olívaolaj
1 csipet friss bazsalikom
5 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi friss petrezselyem

Leírás

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kemény, de érett paradicsomot megmossuk, a magházra merőlegesen, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy kerek tűzálló tálat kivajazunk és a paradicsomszeleteket körkörösen, félig egymásra belerakjuk. Sóval és borssal alaposan megszórjuk. A lila- és a fokhagymát megtisztítjuk, az előbbit vékony karikákra, az utóbbit apró kockákra vágjuk. Az egészet a paradicsomra szórjuk. A fűszernövényeket megmossuk és nagyon óvatosan, szárazra töröljük. A leveleket lecsipkedjük és éles késsel összeaprítjuk. A fűszernövényeket a sajttal, a zsemlemorzsával és az olajjal krémesre keverjük, óvatosan ízesítjük (a sajt érettségétől függően, nagyon erőteljes zamatú lehet) és a paradicsomra simítjuk. Elkenjük rajta a tejfölt. Megszórjuk egy nagy adag reszelt sajttal. A forró sütőbe tolva (gáz 3-4. fokozat), 30 percig sütjük, mialatt a sajt-zsemlemorzsa keverék szép barna lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4