Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egy mélyebb serpenyőben, hevítsünk fel két evőkanál olajat és kissé fonnyasszuk meg benne a fokhagymát. Tegyük hozzá a darált bárányhúst és magas hőfokon, állandóan kevergetve, enyhén pirítsuk meg (3-4 perc). Adjuk hozzá a bort, a paradicsomot, a fahéjat és az oregánót, majd lassú tűzön, főzzük össze őket (kb. 30-40 perc). Amíg készül a hús, vágjuk fel hosszában, fél centis szeletekre a padlizsánt, majd egy kevés, forró olajban süssük ki őket. Elég, ha csak egy kicsit megpirulnak. A sült padlizsánokat, rétegelve tegyük egy mély tűzálló tálba. Minden réteget ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Készítsük el a besamelt: Olvasszuk meg a vajat egy kisebb edényben, keverjük hozzá a lisztet és közepes lángon, állandóan kevergetve, hevítsük kb. 1 percig, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet. Forraljuk fel, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett, főzzük további 10 percig. Szórjuk bele a sajtot és a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, majd vegyük le a tűzről. Ha kissé kihűlt, keverjük bele a felvert tojást is. Fűtsük fel a sütőt 200°C-ra. Amíg melegszik a tűzhely, szedjük a húst (a fahéj rudat előtte dobjuk ki) a padlizsánszeletekre, amik már a tepsiben vannak. Merjük rá a kész besamelt, majd tegyünk rá padlizsánt, utána paradicsomot. Tegyük a sütőbe, további 20-30 percre. Akkor kész, ha már bugyborékol és egy kicsit megpirult a tetején a mártás.