Receptek Előételek Meleg előételek Rakott padlizsán gombával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
2 dl tejföl
25 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
40 dkg rizs (nyers)
2 darab padlizsán

Leírás

A rizst a szokásos módon megfőzzük.Közben a padlizsánt megmossuk,felkarikázzuk,megsózzuk,s 20 percre félretesszük. A hagymát felkarikázzuk,a paradicsomot vékonyra felszeleteljük. A tojást habosra keverjük,majd a tejföllel összekeverjük.Közepes tepsit kiolajozunk és zsemlemorzsával beszórjuk. A padlizsánt leöblítjük,majd leszárítjuk.Olajat forrósítunk,a padlizsánkarikák mindkét oldalát erős lángon lepirítjuk. A tepsi alját beborítjuk padlizsánkarikákkal,erre rizst szórunk,s beborítjuk egy réteg hagymakarikával. Megsózzuk,s leöntjük néhány kanál tejfölös öntettel,majd a paradicsomkarikával borítjuk be. A rétegezést addig ismételjük,míg van a hozzávalókból.A tetejére öntjük a megmaradt öntetet,és a tepsit befedjük. Előmelegített forró sütőbe tesszük,és 45 percig közepes lángon pároljuk,végül tető nélkül kissé lepirítjuk.Kockára vágva tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4